Nieuwe flowpacker van Ulma zorgt voor forse capaciteitsverhoging
Teelt- en verpakkingsbedrijf Jansen levert prei rechtstreeks aan exporteurs

Tholen – In 2002 stapten de broers Antoon en Frank Jansen uit Etten-Leur uit het veilingwezen om de afzet van de prei zelf ter hand te nemen. En die keuze heeft de preitelers geen windeieren gelegd. Met 15 man personeel voorziet de Brabantse firma nu haar klanten in binnen- en buitenland van prei in
netzakken, dozen, houten kratten en flowpack.
Voor die laatste verpakking leverde Ulma afgelopen maand een nieuwe verpakkingsmachine. De flowpacker sealt 50 verpakkingen per minuut (bij lange prei)
en dat is een capaciteitsverhoging van ruim 30% ten opzichte van de vorige machine.


De vestiging van Teelt- en Verpakkingsbedrijf Jansen in Etten-Leur

"De eerste anderhalf jaar dat we de eigen afzet verzorgden, verliepen moeizaam. Later kom je de juiste mensen tegen. We beleveren voornamelijk exporteurs en zorgen ervoor dat er razendsnel geleverd wordt. We werken met zowel dag-, week- als jaarprijzen en als het moet kunnen we leveren binnen 4 uur. Klanten kunnen elke minuut bijbestellen", vertelt Frank. Als wij het puur van de teelt zouden moeten hebben, zou het niet gaan en alleen van de verkoop ook niet. Maar juist die combinatie maakt het sterk en maakt ons interessant voor de afnemers. Alle klanten groeien. Wat wij bieden, slaat aan!"


Wassen

Toch heeft ook Frank zorgen over de preimarkt in Nederland.
"In Nederland staat ongeveer 3.000 hectare prei. Om het gezond te houden, zou eigenlijk de helft eruit moeten. Daarom hebben wij er ook voor gekozen om de afzet in eigen hand te houden. Daarmee hebben we een toegevoegde waarde, omdat we direct kunnen leveren wat de klant wenst." Volgens Frank is het in die jaren wel opvallend dat de markt zichzelf regelt. "We hebben een klantenkring met exporteurs die voornamelijk op verschillende landen zijn georiënteerd. Als iedereen tegelijk zou gaan bestellen, hebben we een probleem. Maar de ervaring is dat als de vraag rechts toeneemt, dat'ie links stopt."


De nieuwe flowpacker type Sienna

Vier weken geleden werd de allernieuwste flowpacker type Sienna van Ulma bij teelt- en verpakkingsbedrijf Jansen geïnstalleerd. "Voorheen hadden we een flowpacker van een plaatselijke leverancier. Die werkte niet naar wens en toen hebben we uit het faillissement van Rova een Ulma PV350 Machine gekocht. Deze nieuwe Sienna machine heeft nog een grotere capaciteit", vertelt Frank.


Frank Jansen en Mark van der Kamp van Ulma Packaging bij de nieuwe Flowpacker

Dat beaamt Mark van der Kamp van Ulma Packaging. "Deze machine sealt 20 verpakkingen meer per minuut. De seal wordt bij deze machine aan de bovenkant van de verpakking gemaakt. Dat maakt de machine ideeal voor natte en 'moeilijke' producten. Het is eigenlijk nieuwe techniek, met hetzelfde principe. Ik wist dat teelt- en verpakkingsbedrijf Jansen op zoek was naar een machine met een grotere capaciteit, dus toen we deze machine hadden, heb ik Frank gebeld en dezelfde dag waren we rond!"


50 seals per minuut

Voor meer informatie:
Frank Jansen
Teelt- en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen
Naaldstraat 1
4873 LZ Etten-Leur
Tel: 076-5264397
Mob: 06-21577134
Fax: 076-5264398
www.jansenprei.nl

Mark van der Kamp
Ulma Packaging
Techniekweg 19a
4143 HW Leerdam
Tel: 0345-623800
Fax: 0345-623918
Mob: 06-12738940
www.ulmapackaging.nl
 

Publicatiedatum: 7-11-2008
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nlVerpakking:

 

Bij ons kunt u terecht voor vrijwel alle soorten verpakkingen van prei zoals :

3-5-10 kg netzakken / 5-6-10 kg houten kratten /10 kg gecoate doos

Flowpack (zowel lang als kort) / Bussels: 10 x 1 kg


En verder prei op elke gewenste lengte en geleverd volgens u wensen

Voor verdere toelichting en/of vragen aarzel niet om ons vrijblijvend te bellen!!!
 


Prei in netzak 3 kg


Prei in netzak 5 kg


Prei in houtenkrat 5 kg


Prei in gecoate doos 10 kg


Prei in bussel


Prei in Flowpack Lang